Har du problemer med avløpsrørene under huset eller på eiendommen din?

Eller har du fått beskjed av din lokale kommune om å utbedre stikkledningen? Vi rørfornyer boligens bunnledning og stikkledning helt uten å grave. Det må jo være genialt, så slipper du å grave opp hagen?

Alle hus har et avløpsrør som går under huset eller på eiendommen. Ofte er dette gammelt eller i dårlig fatning og kan trenge utskiftning eller rørfornying.

Rørfornying går kort fortalt ut på at vi lager et nytt rør inni det eksisterende avløpsrøret. Vi kommer oss inn i røret ved punkter som kum, sluk eller stakepunkt, og trenger derfor ikke grave i det hele tatt.

Entrepnor er ute i alt slags vær for å hjelpe deg når du trenger.

Slik gjøres vi det

  1. Rens og inspeksjon

    Når vi skal rørfornye bunn og stikkledninger må røret først renses og spyles rent. Deretter gjør vi en inspeksjon og innmåling av røret ved hjelp av kamera. Når vi vet tilstanden til rørene kan vi begynne produksjonen av materiellet som trengs.

  2. Rørfornyingen

    Vi avtaler dag for selve rørfornyingen. Så kommer vi med utstyret, og utfører ofte hele fornyingen i løpet av en dag. Rørfornyingen skjer ved at en strømpeforing blir ført inn i det gamle røret. Det vrenges en strømpe inn i røret som stivner og blir til nytt rør når den varmes.

Det er mange fordeler med slik type rørfornying:

  • Det er raskt og effektivt
  • Det er ingen graving – så du slipper å ødelegge hagen
  • Like sterkt og holdbart som et nytt rør

Hvordan vet jeg om rørene mine er dårlige?

Tette rør og tilbakeslag i sluk er en av de største indikatorene på dårlige avløpsrør. Vondlukt kan skyldes lekkasjer, og er også er signal om at rørene trenger omsorg. Alder på rørene er også en viktig faktor, men det er ikke gitt at de eldste rørene er de verste. Den eneste måten å vite sikkert på er en rørinspeksjon. Da får man svar på alle spørsmålene man har.

 

Les også om rørfornying i:

FOKUS PÅ DOKUMENTASJON

Ved utførelse av rørfornying har våre fagarbeidere stort fokus på dokumentasjon og oppfølging for å sikre at alle parter oppnår ønsket resultat. Her er også HMS et sentralt punkt og man jobber hver dag for å oppnå ønsket resultat.


Hallvard Mathias Johansen

Daglig leder
hallvard@entrepnor.no
+47 901 87 831