Vi vet at vinteren bringer med seg en av de største utfordringene for huseiere: frosne rør. Når temperaturen faller, øker risikoen for at vann i rørene fryser, noe som kan føre til sprengte rør og kostbare reparasjoner. I dette innlegget gir vi deg noen råd om hvordan du kan forhindre frosne rør, og hva du bør gjøre hvis de fryser.

Forebygging:

  1. Isolér Rørene: Spesielt viktig i uoppvarmede områder som loft, kjellere og garasjer. Bruk rør-isolasjon, som er enkel å installere og effektiv.
  2. Hold Huset Varmt: Sørg for at temperaturen i hjemmet ditt ikke faller under 12-15 grader, selv når du ikke er hjemme. En konstant temperatur bidrar til å forhindre at rør fryser.
  3. Åpne Skapdører: Dette gjelder spesielt under kjøkkenvasken og badet hvis rørene er i yttervegger. Åpne skapdører lar varm luft sirkulere rundt rørene.
  4. Tett Trekk: Sjekk rundt vinduer, dører og steder der rør går gjennom vegger, og tetningslist alle åpninger for å unngå kaldtrekk.

Hvis Rørene Fryser:

  1. Steng Hovedvannkranen: Gjør dette først for å redusere vannskader hvis et rør har sprukket.
  2. Åpne Kranen: Åpne kranen som er tilknyttet det frosne røret. Dette vil tillate vannet å flyte og lindre trykket i røret.
  3. Bruk Varme: Bruk en hårføner, varmepute eller håndkle dyppet i varmt vann for å tine røret. Start nærmest kranen og jobb deg mot kaldere deler av røret.
  4. Ikke Bruk Åpen Flamme: Ikke bruk en åpen flamme, som en blåselampe, til å tine rørene, da dette kan være farlig og forårsake brann.
  5. Kontakt oss: Hvis du ikke kan lokalisere eller tine det frosne røret, eller hvis det er sprukket, ring oss på vår døgnåpne vakttelefon. 46 40 46 46. 

Frosne rør kan være en stor bekymring, men med riktig forebygging og kunnskap om hva du skal gjøre hvis de fryser, kan du beskytte hjemmet ditt mot potensielle skader. Hold deg varm og trygg denne vinteren!