Har borrettslaget ditt problemer med avløpsrørene under eller på eiendommen?

Eller har dere fått beskjed av den lokale kommunen om å utbedre stikkledningen? Vi rørfornyer boligens bunnledning og stikkledning helt uten å grave. Det må jo være genialt, så slipper dere å grave opp veier, uteområder og lekeplass?

Alle bygg har et avløpsrør som går under huset eller på eiendommen. Ofte er dette gammelt eller i dårlig fatning og kan trenge utskiftning eller rørfornying.

Rørfornying går kort fortalt ut på at vi lager et nytt rør inni det eksisterende avløpsrøret. Vi kommer oss inn i røret ved punkter som kum, sluk eller stakepunkt, og trenger derfor ikke grave i det hele tatt.

Entrepnor rørfornyet Mælen Borrettslag i Bodø.

Slik rørfornyer vi borettslag og bygg

  1. Først renser vi avløpsrørene. Etter vi har fjernet en del rust vil rørene gå tilbake til opprinnelig størrelse.
  2. Rørfornyingen skjer ved at en strømpeforing blir ført inn i det gamle røret. Det vrenges en strømpe inn i røret som stivner og blir til nytt rør når den varmes. Slik blir det laget et nytt rør inni det gamle.
  3. Fra innsiden freser vi opp igjen hull til gren og påkoblingspunkter. Dette gjøres ved hjelp av et fjernstyrt freseverktøy og et kamera.
  4. Så forsterker og fornyer vi alle røroverganger, gren og påkoblingspunkter.
Det er mange fordeler med slik type rørfornying:
  • Det er raskt og effektivt
  • Det er ingen graving – så du slipper å ødelegge hagen
  • Like sterkt og holdbart som et nytt rør

 

Hvordan vet vi om rørene er dårlige?

Tette rør og tilbakeslag i sluk er en av de største indikatorene på dårlige avløpsrør. Vondlukt kan skyldes lekkasjer, og er også er signal om at rørene trenger omsorg. Alder på rørene er også en viktig faktor, men det er ikke gitt at de eldste rørene er de verste. Den eneste måten å vite sikkert på er en rørinspeksjon. Da får man svar på alle spørsmålene man har.

 

Les også om rørfornying i:

FOKUS PÅ DOKUMENTASJON

Ved utførelse av rørfornying har våre fagarbeidere stort fokus på dokumentasjon og oppfølging for å sikre at alle parter oppnår ønsket resultat. Her er også HMS et sentralt punkt og man jobber hver dag for å oppnå ønsket resultat.


Hallvard Mathias Johansen

Daglig leder
hallvard@entrepnor.no
+47 901 87 831