Julen er en tid for kos og hygge, men det kan også være en periode hvor våre kjøkken blir overbelastet med matlaging og dessverre, feilhåndtering av matfett. Vi ser hvert år de kostbare konsekvensene av tette rør forårsaket av feilaktig disposisjon av matfett. I denne innlegget deler vi fem viktige tips for å holde rørene dine frie for blokkeringer og for å unngå uønskede rottegjester!

1. Fjern Fettet Riktig fra Stekepannen: Etter matlaging, bruk tørkepapir for å fjerne fett fra stekepannen og kast dette sammen med matavfallet. Dette enkle steget kan redusere mengden fett som ender i avløpet betydelig.

2. La Fettet Stivne: Når du lager juleribbe eller pinnekjøtt, la fettet i gryten avkjøle og stivne. Deretter kan du skrape det ut og kaste det med matavfallet. Dette hindrer fett i å renne inn i avløpsrørene og skape blokkeringer.

3. Oppbevar Flytende Fett på Riktig Måte: For fett som ikke stivner, som oljer, samle det i en tett emballasje som en brukt melkekartong. Teip den igjen og kast i restavfallet. Dette forhindrer fettet i å forurense avløpsvannet og tiltrekke seg skadedyr.

4. Gjenbruk av Fett: Vurder å gjenbruke fettet i matlagingen. Du kan fryse det ned og bruke det senere for å tilberede sauser eller andre ting. Dette er ikke bare miljøvennlig, men også økonomisk.

5. Unngå å Helle Fett i Vasken eller Toalettet: Det er viktig å minne om at fett ikke bør helles i vasken eller toalettet. Varmt vann og såpe vil ikke forhindre at fettet stivner lenger ut i ledningen, og skaper blokkeringer.

Å holde våre avløp frie fra matfett er ikke bare godt for rørene våre, men også for miljøet. Det reduserer driftsproblemer, vedlikeholdskostnader og hjelper med å kontrollere rottebestanden. La oss alle bidra til et mer bærekraftig samfunn ved å håndtere vårt matavfall og fett på riktig måte denne julen!

Dersom uhellet skulle være ute, har vi døgnvakt hele julen. Vi bistår med åpning av tette rør, tinging av frosne rør og andre problemer knyttet til rør! Ring oss på 46 40 46 46!